MultiSport

Klubska pravila, etički kodeks i pravila ponašanja za roditelje

 1. Svi igrači moraju biti u svlačionicama 30 minuta prije svih treninga i utakmica.
 2. Svi igrači moraju biti potpuno odjeveni i spremni za odlazak na led 15 minuta prije početka svake utakmice.
 3. Budi siguran da su klizaljke uvijek oštre i imaj dvije palice pravilno odrezane i spremne za korištenje za sve treninge i utakmice.
 4. Svi igrači moraju poštivati suce i službene osobe na utakmicama i svaki igrač koji je kažnjen mora odmah otići na izdržavanje kazne.
 5. Svi igrači moraju biti pristojno i uredno odjeveni na svim utakmicama, turnirima i ostalim zajedničkim okupljanjima.
 6. Svi igrači moraju prisustvovati svim treninzima, utakmicama i okupljanjima osim ako glavni trener ili klupski menadžer nisu odobrili igračevu odsutnost.
 7. Svi igrači moraju poštivati trenere, službenike saveza, i ostale osobe koje su direktno ili indirektno povezane sa savezom.
 8. Alkohol, droge, psovke i uvredljivi izrazi neće biti tolerirani.
 9. Nijedan igrač neće biti pušten na led bez kacige i odgovarajuće opreme.
 10. Nijedan igrač ne smije napustiti led za vrijeme treninga bez dozvole i svi igrači moraju poštivati zabrane noćnih izlazaka, ako je takva zabrana određena.

ETIČKI KODEKS MORAJU POŠTIVATI NAŠI IGRAČI

 1. Igraj zbog ljubavi prema igri.
 2. Budi plemenit u pobjedi, pomirljiv u porazi i poštuj pravila.
 3. Radi za dobro momčadi i teži savršenstvu.
 4. Spremno i pomirljivo prihvati odluke sudaca.
 5. Vodi se, uvijek, poštenjem i dostojanstvom.

PRAVILA PONAŠANJA KOJI MORAJU POŠTIVATI RODITELJI ČIJA DJECA SU ČLANOVI KHL ZAGREBA

Možda će vaš sin biti veliki hokejaš jednog dana, a možda i neće, ali će svakako postati bolji hokejaš ako slijedite ovih deset pravila. A i bit će mu mnogo zabavnije.

 1. Budite sigurni da vaš sin zna da ga volite, bilo da pobjeđuje ili gubi. Dajte mu do znanja da cijenite njegove napore i da nećete biti razočarani ako ne uspije. Budite osobe na koje se može osloniti uvijek u životu.
 2. Pokušajte biti iskreni sami prema sebi o atletskim mogućnostima vašeg sina, njegovom natjecateljskom stavu, njegovim sposobnostima.
 3. Pomažite, ali ne budite treneri vašem sinu. Mislite na to kako mu je teško ako je kontinuirano na udaru različitih savjeta, bodrenja i kritiziranja.
 4. Naučite svog sina da uvijek uživa u napetosti natjecanja, da uvijek pokušava i konstantno radi na poboljšavanju svojih vještina, da primi i uzvrati fizičke udarce. Nemojte mu govoriti da se pobjede ne broje, jer se broje, i on to zna. Umjesto toga, pomognite mu da razvije zdrav i natjecateljski stav – 'osjećaj' za natjecanje za pokušavanje, za dobru zabavu.
 5. Ne živite svoj život kroz sina. Vi ste gubili i pobjeđivali; vi ste bili prestrašeni; vi ste ustuknuli koji put; vi ste prije bili krivci. Nemojte očekivati da će on učiniti sve bolje. On je vaš 'produžetak', ali to ne podrazumijeva da on osjeća što i vi, želi iste stvari ili ima iste stavove. Nemojte ga gurati u smjeru koji će Vama pružiti najviše radosti i zadovoljstva.
 6. Ne natječite se sa sinovim trenerom. Trener mu može postati heroj na neko određeno vrijeme, netko tko ne može učiniti ništa krivo, i to bi vam moglo biti teško prihvatiti. Također, vaš sin može biti razočaran svojim trenerom. Ne držite njegovu stranu protiv trenera,razgovarajte s njim o važnosti da nauči kako da se nosi s problemima i kako da reagira na kritiku. Pomognite mu da shvati potrebu za pravilima, propisima i disciplinom.
 7. Ne uspoređujte svog sina sa ostalim igračima iz njegove momčadi , barem ne dok on to čuje. Ako pokazuje sklonost ka uvrijeđenosti zbog načina na koji se trener odnosi prema njemu; ako je ljubomoran na odobravanje koje dobivaju ostali igrači, pokušajte biti iskreni s njim. Ne lažite mu o njegovim mogućnostima kao igrača. Ako ste previše zaštitnički nastrojeni, samo ćete razvijati problem.
 8. Upoznajte naše trenere . Budite sigurni da odobravate njegove stavove i etiku. Trener može biti vrlo utjecajan pa morate poznavati njegov sustav vrijednosti da možete odlučiti želite li da ga on prenese na vašeg sina ili ne želite.
 9. Prisjetite se da su djeca sklona preuveličavanju kada su pohvaljena ili kritizirana. Prilagodite svoje reakcije pričama koje vaš sin donosi doma sa treninga. Ne zamjerite mu preuveličavanje, i ne pretjerujte sa burnim reakcijama
 10. Na putovanjima na turnire, odvojite se od svoje djece kako bi se družila sa svojom vršnjacima i tako socijalizirala i osamostaljivala, što podrazumijeva i odvojeno noćenje djece od roditelja. Djeca su za vrijeme noći pod nadzorom voditelja puta i trenera i nema nikakvog razloga za brigu. na eventualne posebnosti treba upozoriti trenera odnsono voditelja puta.

 

 • Kontakti
Mladen Jarčov - prof.

Mladen Jarčovprof.

 • Adresa: Havidićeva 38, 10000 Zagreb
 • Tel: +385 01 6658 447
 • Fax: +385 01 6658 448
 • Mob: +385 91 6600 811
 • E-mail: mjarcov@gmail.com

Pošaljite upit

Klub hokeja na ledu Zagreb -

Klub hokeja na ledu Zagreb

 • Adresa: Remetinečka cesta 77/a, 10000 Zagreb
 • Tel: +385 1 5617 249
 • Fax: +385 1 5613 185
 • Radno vrijeme tajništva: 15-17 h
 • Kontaktni telefon tajništva: 091 532 0121, 091 532 0121
 • E-mail: hockey@khlzagreb.hr

Pošaljite upit

Škola tenisa Zagi -

Škola tenisa Zagi

Pošaljite upit